Goedkope vluchten in Europa boeken

Dienstregelingen, tickets en informatie over de vervoersmaatschappijen

Wanneer reis je?

Goedgekeurd voor

Beste prijs

Vergelijk actuele reizen van A naar B met trein, bus en vlucht

Eenvoudig boeken

Plan met een overzicht van beschikbare reizen van 500 maatschappijen

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 30 miljoen anderen uit 120 landen

Goedkope vluchten

naar elke bestemming in Europa

Bij GoEuro boek je via bovenstaande zoekfunctie heel eenvoudig een goedkoop vliegticket voor een vlucht van A naar B binnen Europa. Vliegen binnen Europa is eenvoudig, maar je bent wel aan een aantal regels gebonden. We leggen je hier uit hoe je zonder stress op de plaats van bestemming aankomt.

Populaire vluchten in Europa

Hoe laat moet je aanwezig zijn voor een vlucht binnen Europa?

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kun je 24 uur voor vertrek online inchecken. Als je op het vliegveld wilt inchecken, dan geven de meeste luchthavens en luchtvaartmaatschappijen aan dat je minimaal twee uur van tevoren aanwezig moet zijn. Zeker als je alleen handbagage hebt en vliegt vanaf een kleine luchthaven, is dit voor een korte Europese vlucht wel lang. Ook gaan sommige incheckbalies op kleinere vliegvelden anderhalf uur voor vertrek open. Als je alleen handbagage hebt, dan is ons advies om online in te checken en een uur tot anderhalf uur voor vertrek aanwezig te zijn. Als je wel bagage gaat inchecken, dan neem je een ruimere marge. Zorg er in ieder geval voor dat je uiterlijk 45 minuten voor vertrek bij de incheckbalie bent. De vertrekgate gaat een half uur tot een uur voor vertrek open. Het boarden begint bij de meeste maatschappijen een half uur voor vertrek. Dat is dan ook een goed moment om bij de gate aanwezig te zijn. Controleer wel altijd ruim van tevoren de exacte incheck- en instaptijden van jouw vlucht.

Vlucht gemist! En nu?

Als je te laat bij de gate aankomt en daardoor je vlucht mist, neem dan direct contact op met de luchtvaartmaatschappij. Doe dit bij voorkeur bij een kantoor op de luchthaven en niet telefonisch of via internet. Leg je situatie uit en doe een beroep op de flexibiliteit van de luchtvaartmaatschappij. Soms is het namelijk mogelijk om met een volgende vlucht mee te gaan, als daar bijvoorbeeld passagiers niet voor komen opdagen. Bedenk wel dat je nergens recht op hebt, en dat je dus ook niets kunt eisen. Neem ook zo snel mogelijk contact op met je hotel of reisorganisatie, om de situatie te bespreken. Kun je geen vervangende vlucht meer regelen, dan kun je via de luchtvaartmaatschappij wel de luchthavenbelasting van je vlucht terugvragen. Als je door ziekte je vlucht niet kunt halen, dien dan gelijk een claim in bij je reis- of annuleringsverzekering.

Is het mogelijk om zonder paspoort binnen Europa te vliegen?

Als je naar een ander land binnen de Europese Unie vliegt, dan heb je geen paspoort nodig. Je moet dan wel een geldige identiteitskaart op zak hebben. De EU bestaat, momenteel uit 28 landen. Naast Nederland zijn dit België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Verder kom je ook Liechtenstein, Noorwegen en IJsland binnen met je ID-kaart. Deze landen zijn namelijk onderdeel van de Europese Economische Ruimte (EER). Ook zijn er nog vijf kandidaat-lidstaten voor de EU, waarbij je op dit moment Macedonië, Servië en Turkije al binnenkomt met je Nederlandse identiteitskaart. Voor Albanië en Montenegro heb je nog wel een paspoort nodig.

Is het mogelijk om te vliegen binnen Europa zonder visum?

Als inwoner van Nederland heb je binnen de Europese Unie geen visum nodig. Je paspoort of identiteitskaart moet wel minimaal geldig zijn tot en met de datum van je terugvlucht naar Nederland. Als je naar Turkije gaat heb je wel een geldig visum nodig. Dit e-visum kun je bij aankomst op de luchthaven in Turkije aanschaffen of van tevoren in Nederland aanvragen.

Wat zijn de gevolgen van de Brexit?

De komende jaren behoren de landen van het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales, en Noord-Ierland) nog tot de Europese Unie. Als deze landen rond of na 2020 uit de EU stappen, heb je hier wel een paspoort nodig. Ben je van plan om met het vliegtuig naar het Verenigd Koninkrijk te gaan, dan is het altijd goed om na te gaan of je er nog steeds met een Nederlandse identiteitskaart wordt toegelaten.

Luchtvaartmaatschappijen

Vliegreizen in Europa

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen actief binnen Europa, die zowel nationale airlines, privévervoerders, reisbureaus of lowcostairlines kunnen zijn:

Faciliteiten & diensten voor de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen

Veel bedrijven beschikken over een moderne vloot met comfortabele en verstelbare stoelen, wifi en airconditioning. Vergelijk de aangeboden diensten.

Andere faciliteiten en diensten verschillen per maatschappij en land.

Welke budgetmaatschappijen zijn binnen Europa het actiefste?

Vanaf verschillende luchthavens in en rond Nederland kun je goedkoop een vlucht binnen Europa nemen. Bij GoEuro zie je precies welke vliegtickets het voordeligste zijn. Per Nederlandse luchthaven vind je hier de belangrijkste aanbieders van goedkope Europese vliegtickets:

  • Op Luchthaven Schiphol, de grootste luchthaven van Nederland, zijn veel budgetmaatschappijen actief. Transavia, easyJet, en het Spaanse Vueling bieden hier veel goedkope Europese vluchten aan. Ook vertrekken vanaf Schiphol steeds meer vluchten van Ryanair.
  • Eindhoven Airport heeft vluchten waarbij je goedkope vliegtickets kunt krijgen bij Transavia, Ryanair en het Hongaarse Wizz Air.
  • Rotterdam The Hague Airport is de derde luchthaven van Nederland. Hier vertrekken goedkope vluchten van maatschappijen als Transavia, Cityjet, Vueling, en Jetairfly.
  • Luchthaven Düsseldorf Weeze ligt net over de grens bij Limburg en is bij Nederlanders populair vanwege de goedkope vluchten van Ryanair.